INTERNETSTANDAARDEN

Moderne internetstandaarden zorgen voor de betrouwbaarheid van het internet. De standaarden worden gezien als technische voorwaarden waar een ieder aan kan en dus moet voldoen.

WEBSITE STANDAARDEN

De standaarden waar een veilige website- en mailserver aan moet voldoen zijn:

1. IPv6 


2. D
NSSEC   

 

 


3. HTTPS
               

4. DMARC

 

5. DKIM

 

6. SPF

 

de standaard die waarborgd dat de website bereikbaar is via een modern internetadres?

Ieder apparaat dat met het internet is verbonden, heeft een uniek numeriek adres namelijk het IP-adres. DNSSEC is de standaard die voorkomt dat kwaadwillenden de domeinnaam de vertaling van de domeinnaam naar het IP-adres vervalsen en omleiden naar een kwaadaardig IP-adres

De standaard die voorkomt dat een bezoeker van een onbeveiligde HTTP-verbinding onderweg op het internet wordt afgeluisterd, aangepast, of zelfs het contact volledig overneemt. (te herkennen aan het groene slotje in de balk).

staat voor Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance. Met behulp van deze standaard kan een e-mailprovider kenbaar maken hoe andere mailservers om dienen te gaan met de controles van ontvangen e-mails.

Met DKIM kunnen e-mailberichten worden gewaarmerkt. De ontvanger van een e-mail kan op die manier controleren of een e-mailbericht écht van de afzender afkomstig is en of het bericht onderweg ongewijzigd is gebleven.

Het protocol Sender Policy Framework (afgekort SPF) heeft als doel spam te verminderen. SPF controleert of een verzendende mailserver die e-mail namens een domein wil versturen, ook daadwerkelijk gerechtigd is om dit te mogen doen.

Onze MANAGED WEBHOSTING oplossing voorziet in al deze standaarden.